Turens øvrige dyr - insekter, øvrige dyr og planter

Min tur maj/juni 2013 gennem 5 lande i Nordeuropa.
 
Fotogalleri med turens insekter, andre dyr og planter.
 
Fra den 24. maj til den 17. juni 2013 foretog jeg ca. 3½ uges  historisk og natur baseret tur gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Luxemburg - en tur der blev på i alt 7080 kilometer.
 
Der er flere hoved- og undermenupunkter hvor der også er fotos og videoklip af mere turistmæssig karakter. Især i menupunkterne: 2013 Belgien Ypres + Grottes De Han + 2013 Frankrig Foto + 2013 Tur Picardiet + 2013 Tur Cotentin + 2013 Tur Bretagne + 2013 Ardennerne + 2013 WW2 Hürtgenwald m.m. 
 
Stedangivelser, kortudsnit og billeder omhandler de steder, hvor jeg så nedenstående dyr og planter.
I det andet menupunkt ovenfor (2013 Tur Fugle), omhandlende de fugle jeg så på turen, er der også en del fotos, kortudsnit osv. som også har relation til det du kan se og læse om de andre dyr og planter, som jeg så på turen.
 
Turen havde bl.a. som mål at opleve landenes natur og fauna, med især det nordlige og vestlige Frankrig som hovedmål for min store almene livslange naturinteresse.
Jeg fik gået en masse lange vandreture på de forskellige lokaliteter.
 
Der blev på hele turen tid og anledning til også at fotografere og filme - især fugle og insekter. 
Se alle disse i de 2 menupunkter med fotos og videoklip med fugle og insekter.
 
Turens primære mål var dog mest centreret om min store interesse omkring Nord- og Vesteuropas historiske skuepladser under Første og Anden Verdenskrig og de forskellige landes krigshistoriske områder og regioner, herunder slagmarker, mindesmærker, kirkegårde og historien om udvalgte militærenheder og især en bestemt Skotsk-Canadisk soldats skæbne i 1916 i Belgien, Ypres-området under Første Verdenskrig.
 
Turens rute var planlagt i relation til de steder og områder som jeg havde størst interesse i at udforske og besøge.
 
Turens formål var ikke udelukkende at besøge typiske turistprægede steder, som borge, kirker, byer og andre af den slags seværdigheder. 
 
Men i det omfang tiden og logistikken tillod det, besøgte jeg dog flere interessante turistseværdigheder, herunder især en planlagt tur ned i en af Belgiens berømte 80 meter dybe og 17 kilometer lange grottegange - Grottes De Han, som ligger ved byen Rochefort i den sydlige centrale del af Belgien lige i udkanten af Ardennerbjergene.
 
Ligeledes var planen også besøge byen Ypres i Belgien, som har nogle gode museer og domkirke m.m. Men undervejs nød jeg ofte de små byers stemning og liv - især de steder og byer hvor jeg havde mit telt slået op i flere dage. 
 
Der er flere hoved- og undermenupunkter hvor der også er fotos og videoklip af mere turistmæssig karakter. Især i menupunkterne: 2013 Belgien Foto + 2013 Frankrig Foto + 2013 Tur Picardiet + 2013 Tur Cotentin + 2013 Tur Bretagne + Ardennerne Foto + 2013 WW2 Hürtgenwald. 
 
Turen forgik på feltfod med 1-mands telt og mad på et gasblus - kun 4-5 gange spiste jeg aftensmad på cafe/restaurant i de næsten 4 uger jeg var afsted.
 
Billederne i fotogallerierne og videoklippene nedenfor følger sådan nogenlunde min turs planlagte rute ud og hjem, herunder det tidsmæssige forløb.
 
God fornøjelse ...
 
Venlig hilsen
Tommy Dalnæs