En Landsvalefamilies skæbne.

Her i juni 2016 byggede et landsvalepar rede på en glat lampe nede i motorvejsviadukten hvor den lokale cykelsti løber ved Kværndrup.
 
I denne video ovenfor kan man se hvor reden sad på den glatte lampe og og hvor den faldt ned på asfalten i viadukten med de 5 unger. 
 
Her lå reden og de 5 unger mere eller mindre døde på asfalten og med de 2 forældrefugle konstant flyvende ind i viadukten, rundt og rundt, kvidrende til hinanden, uden forståelse for hvor reden og ungerne var blevet af. De blev ved i over en time og det var hjerteskærende at se og høre deres fortvivlede flaksen omkring redens tidligere værested og deres kald og frustration over ulykken.
 
Til sidst satte de sig på gadelyslampen uden for vidukten og sad der og kikkede forvirret omkring, medens de af og til pippede forsagte.

Reden med ungerne havde jeg samlet op og sat oppe i græsset ved viadukten, så kan evt. andre dyr bruge dem som føde - hvem ved?

Forældrefuglene kunne ikke se/finde ud af hvor ungerne nu var, men kredsede kun om det sted i vidukten hvor reden havde været.
 
Til sidst sad de længe på gadelampen og pudsede sig lidt, kikkede sig omkring og med nogle få kvidrende lyde fløj de hver sin vej og kom ikke tilbage!!

Meget gribende og jeg kneb en lille tåre.
 
Sådan er naturen også stårslået, grusom men livsbekræftende - man bliver aldrig træt af at opleve dette drama, som livet er for dyr og mennesker.