Natur & rejser - fugle - insekter - dyr - landskaber og egne malerier m.m.

Haps - endnu en fisk på menuen - Sølvhejre i Bøjden Nor på Sydfyn - sensommeren 2016.

Denne min hjemmeside nummer 2 omfatter min store interesse for naturen og dens vidunderlige univers.

Desuden har min interesse for fotografering også ført til, at jeg for nogle år siden malede en del malerier, som kan ses her på siden.

Under dette tekstafsnit er der en række fotos, som glidende vises på siden og som kan tjene som interessevækker. Sidst på siden her er der 3 videoklip med forskellige dyr jeg har filmet gennem årene.

Menupunkterne herunder rummer et væld af fotos pt. ca. 2300 og mange videoklip af:

Fugle, insekter og andre dyr - desuden fotografier af andre n
aturmotiver & landskaber m.v.

Klik på menufeltet øverst med de forskellige menupunkter - klik også på menupunktet "mere" og se alle de andre menupunkter siden indeholder. Du skal bare scrolle musen ned ad for at få alle menupunkterne med i oversigten under menupunktet "Mere".

Min store natur- og historisk baserede tur maj/juni 2013 gennem bl.a. Tyskland, Belgien og hele Nordfrankrig, helt ud til Bretagnes vestligste kyster. 

Turens primære tema var at besøge de historiske krigsskupladser og slagmarker fra Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig - primært i Belgien/Ypres området og Somme slagmarkerne og Normandiet og D-Dag området. Men turen var også et ønske om at se og opleve landenes natur og fauna - fugle, insekter, andre dyr, planter og landskaber.

Fra den 24. maj til den 17. juni 2013 foretog jeg ca. 3½ uges tur gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Luxemburg - en tur der blev på i alt 7080 kilometer. 

Denne hjemmeside nr. 2 og dens menupunkter, starter med 2 fotogallerier med den omtalte turs fugle, insekter og andre dyr og planter. Billederne med tilhørende beskrivelser og oplevelser følger i store træk turens geografiske forløb fra min turstart ud og hjem gennem Nordtyskland, mit ophold og færden i Belgien og hele turen frem og tilbage gennem Nordfrankrig, incl. Bretagnes vestligste kyster.
Se og læs om den tur på min anden hjemmeside: www.dalnaes.dk 
 
Øvrige temaer på herværende hjemmeside nr. 2: 
 
Læs her historien om en spændende rovfugl - den røde glente:

Rød Glente og rovfuglens aften & nat koloni på Midtfyn.

Læs nedenfor reportagen og se fotografierne fra mit og andre ornitologers besøg ved en lokalitet, hvor man kan se rovfuglen Rød Glente ankomme i stort tal og overnatte samlet i den lille skov Lindholm syd for Allested på Midtfyn januar 2015.

Jeg var med til at registrere den lille sensation, at man nu på Fyn kan iagttage de røde glenter flyve ind til overnatning i træerne i skoven ved Lindholm syd for Allested.

Den 21-01-2015 talte vi i alt 20 røde glenter flyve ind til træerne for at sove samlet, som disse rovfugle gør. Man har andre dage set helt op til 29 fugle.
Den røde glente er jo en fugl som man først i de senere år har set flere og flere af i Danmark (f.eks. 10-11 ynglepar på Fyn).
 
Her i januar har man talt 268 overvintrende fugle i hele DK - en ny rekord!
 
Klik på linket og læs om fuglen og fotoreportagen fra stedet hvor vi alle nød synet af disse smukke og elegant flyvende rovfugle.
Du kan også se fotos i fotoalbummet nedenfor med de røde glenter fra mit besøg på stedet den 21. januar 2015.
 
Den røde glente lever primært af ådsler - derfor ser man den ofte ved store vejsystemer (motorveje/hovedveje), hvor der jo ofte blive påkørt mange slags dyr.
 
Sovepladsen ved Lindholm og ankomsten af glenterne ses fint fra den lille blindvej Lindholmgyden - fuglene ankommer i tidsrummet 14.30 indtil 16.30 - de fleste omkring kl. 15.30 - 16:15.
Her er linket til reportagen:

http://www.doffyn.dk/upload/file/sovepladsforrodeglenter2015.pdf

Opdatering pr. 01-01-2020:

Overnatningsstedet er flyttet flere gange og er aktuelt i en lille lund ved Gultved på Midtfyn, hvor der hver nat sover ca. 30 røde glenter - og som noget nyt her i 2019, er der en sort glente, som også følger flokken af røde glenter og overnatter i Gultved.

Se og læs også på min anden hjemmeside:

Her er et link til min anden hjemmeside, som rummer fotos og fortællinger fra nogle af mine rejser og store historiske interesse:

http://www.dalnaes.dk/

Mine vigtigste rejser har haft temaer som naturoplevelser, vandring, fotografering - men ikke mindst temaer med historisk baggrund.

Jeg besøgte Skotland, herunder øgruppen Hebriderne, i 2002 på en rejse der varede i 6 uger. 

Irland/Dublin/Galway besøgte jeg i 2009.

Tjekkiet og Prag har jeg besøgt 2 gange - I dette menupunkt har jeg fortalt dette lands historie under primært Anden Verdenskrig. Et meget omfattende fotomateriale (over 300 fotos) og dokumentarisk historisk materiale.

Endelig rummer den anden hjemmeside (nr. 1) adskillige menupunkter med spændende historiske beretninger og temaer fra Første og Anden Verdenskrig - herunder et tema/menupunkt om en falden skotsk-canadisk soldat, der ligger begravet på en belgisk krigskirkegård fra Første Verdenskrig, som har en interessant sammehæng og forbindelse til mit besøg på Hebriderne i Skotland i 2002.

Men klik på linket og se og læs denne hjemmeside nr. 1 www.dalnaes.dk enorme indhold af rejsemæssig og historisk materiale - herunder et væld af fotos m.m.

God fornøjelse!

Tommy Dalnæs. 

Videoklip med en vibe og dens unger...

Det efterhånden sjældne syn af en vibe med sine unger - her ved Bøjden Nor på Sydfyn 01-05-2016.

Video med svømmende snog...

Snog svømmende i Snarup Mose 20-06-2015.

Video med bjergvipstjerter, Mortain, Normandiet, Frankrig...

Ved Grande Cascade i byen Mortain, Normandiet på min 4 ugers tur gennem Belgien og Frankrig så jeg et bjergvipstjertepar ved deres rede 10-06-2013.

God fornøjelse med besøget på mine 2 hjemmesider - Se de tusindvis af fotos med spændende beretninger tilføjet både tekstafsnittene og ved hvert foto ---- Med venlig hilsen

Tommy Dalnæs